Опинитися у вирі військового життя .

629

Опинитися у вирі військового життя – курсанти першого курсу прикордонної академії опановують ази армійського фаху. В навчальному закладі розпочався табірний збір для чотирьохсот хлопців та дівчат. Він триватиме протягом трьох тижнів. А вже на початку вересня першокурсники складуть присягу. До слова, цього року державне замовлення в Академії було збільшене, зросла і кількість дівчат, котрі у майбутньому бачать себе на військовій службі.

Курсантка 1 курсу Катерина Матієк проходить табірний збір. Разом із іншими новобранцями академії опановує початкову військову підготовку. Тут – і стройові, і тактичні навички, і ази обраних професійних дисциплін. В прикордонну Академію дівчина вступила з другого разу. Каже, перша спроба була невдалою через недостатню фізичну підготовку. Аби надолужити їй знадобився рік часу.

Цьогоріч до Академії вступили 400 новобранців. Державне замовлення збільшене на 50 осіб у порівнянні із минулим роком. Також до закладу прийняли чи не вдвічі більше дівчат – 67. Навчатимуться новобранці за сімома спеціальностями за якими готують у Академії.

Триває табірний збір майбутніх курсантів протягом трьох тижнів на польовому учбовому навчальному центрі.

Попереду у першокурсників ще заняття зі зброєю, а ось присягу вони складуть вже 7 вересня.

" " " "