Освіта у Полонській громаді – якісні умови для підростаючого покоління

810

Від холодних класів – до мультимедійних дошок. З часу створення Полонської громади там почали реформу системи освіти. В ОТГ створили  дві опорні школи, для решти також передбачили гроші на матеріальне оснащення. Тепер учні мають добротні умови, і вчителі – стимул працювати.

Одинадцятикласниця Аліна цього року востаннє навчається в Новоселицькій школі. Дівчина мріє про фах дизайнера та хоче вступати до столичного вишу. За рідними стінами під час карантину вже встигла засумувати.

Цього року у Новоселицькій ЗОШ навчається понад три сотні дітей, тридцять із них – першокласники. Для учнів тут створені усі умови для навчання. В арсеналі вчителів – усе необхідне для роботи.

Саме з 2017 року, коли школа стала опорною – заклад ожив. Тут придбали 12 шкільних автобусів для довозу учнів, а громада почала інвестувати в освіту. Для цього відремонтували під’їзні шляхи, оптимізували систему та забезпечили інтернетом усі навчальні заклади.

Школа стала місцем демократичного середовища для дітей та молоді. Тут радяться з учнями , залучають до гурткової роботи та відкривають таланти.

Згадуючи 2015 рік, в громаді  не без гордості кажуть – задумане вдалося. Адже тоді діти мерзли на уроках, а дефіцит бюджету складав від трьох до 6 мільйонів гривень. Непопулярне на той час рішення про оптимізацію  прийняли без вагань.І одразу у громаді почали робити капітальні ремонти  в 9 закладах освіти громади. Ще у чотирьох – поточні. Це утеплення, заміна вікон, оздоблення фасадів – усе  для комфортних умов навчання школярів.

Третій рік поспіль півтора мільйони гривень громада спрямовує на закупівлю дидактичних матеріалів, менші школярі навчаються згідно концепції НУШ. Окрім бюджетних коштів, залучають і грантові.

Дві опорні школи громади спеціалізуються на природничо-математичному профілі,  це покращує успішність учнів. Адже вони мають все необхідне для якісного засвоєння матеріалу. І громада повсякчас дослухається до прохань педагогів та потреб учнів.

" " " "