Віньковеччина в обличчях: хто творить сьогодення краю?

687

Керівник районної філії центру зайнятості, аграрій та колишній голова райдержадміністрації. Ми продовжуємо цикл сюжетів «Хмельниччина в обличчях».

Це – історії людей у професії, кожен з яких творить сьогодення свого краю. Сьогодні – Віньковеччина.

Все життя присвятив людям. Так про свій трудовий шлях розповідає Олександр Троян. Тривалий час чоловік працював на державній службі та в органах місцевого самоврядування. Зараз – директор Віньковецької районної філії Хмельницького ОЦЗ.У роботі, каже пан Олександр, основне – допомогти молодим людям працевлаштуватися.

А ось трудовий шлях Віталія Лелюка розпочався не у Віньківцях. Спершу чоловік працював на флоті, потім повернувся у рідне містечко. Влаштувався на Віньковецький сирзавод, далі була державна служба та служба в органах місцевого самоврядування.

Тож, відповідальності, каже пан Віталій, не боїться, бо звик працювати з нуля. Про результати його роботи говорять не лише цифри, а й кредо – щоб жити гідно, треба працювати. Саме так живе Анатолій Івахов з Зінькова. Він – один з найуспішніших аграріїв Віньковецького краю.

Пан Анатолій все життя працює у Зінькові. Спробував себе у різних професіях, втім тягнуло до землі. Зараз його фермерське господарство – одне з передових у районі, спеціалізується на рослинництві. У планах – тваринництво.

І починати, каже пан Анатолій, потрібно з себе. Якщо ти аграрій – то зобов’язаний дбати про землю, а якщо державний службовець, як попередні герої, – то про людей.

" " " "