Парковці – ні : хмельничани бойкотують будівництво стоянки!

1603

Парковці – ні! Жителі будинку по Старокостянтинівському шосе, 12/1 виступили проти ініційованого владою капремонту двору. Відповідно до нього прямісінько під вікнами їх осель мала б з’явитися парковка. Люди кажуть, її уже почали зводити. Роблять це спеціально для торгового центру «Лакшері», котрий будується через дорогу.

Знайомтеся, це – пан Євген. Чоловік – один із перших у кого почали виникати питання стосовно робіт, які ні з того, ні з сього почали виконувати невідомі на прибудинковій території їхнього дому. Перше до чого взялись це – дерева. Вони, як виявилось заважали будувати парковку.

25 паркомісць за практично один мільйон гривень. Начальник ЖКГ Хмельницького не заперечує, тут і справді розчищають територію для будівництва соціального блага – парковки для жителів дому. Вона – один із пунктів проведення капітального ремонту прибудинкової території.

Парковку на Старокостянтинівському шосе, 12/1 за твердженням очільника ЖКГ міста, зводять для мешканців дому. Влада порахувала, що їм ніде ставити автівки. Людей, чомусь, про доцільність впровадження власної ініціативи не спитали. Просто зробили проект, заклали кошти і почали… Рубати дерева, копати траншеї, витягати бордюри, перекроюючи звичний для місцевих зелений двір на власний розсуд.

Пан Євген додає, малечі ніде погуляти, стареньким нема де посидіти. Спорудження дитячого майданчику та облагородження території – ось що б мала зробити влада для людей. Парковку, каже, підозрює роблять для бізнесу, а, точніше, для торгового центру, котрий будують через дорогу – поруч із залізничними коліями.

Зважаючи на це, каже пан Євген, хтось якось почав вирішувати проблемне питання.

До речі, у пана Євгена – аж три автівки. Каже, відколи тут живе у парковці потреби не бачив. Й не бачить. До речі, чоловік – не єдиний власник машини, котрий владним ініціативам каже тверде ні.

Люди кажуть, замість чадного газу та авто під вікнами хочуть дихати свіжим повітрям та бачити чистий, впорядкований двір. Додають, не проти, аби ініціативне управління ЖКГ, взялося і за ремонт самого будинку. Адже він у жахливому стані. Скрізь тріщини, комунікації застаріли, а в під’їздах гуляє вітер, бо вікна на сходових клітинах через одне биті.

Місцеві додають, не раз зверталися – і до міської влади, і до свого депутата із проханням допомогти. Перші допомагати стали не з того боку, а другий просто ігнорує своїх виборців.

Аби і влада не забула припинити зведення парковки, люди зібрали загальні збори. Після годинних перемовин вирішили – її не буде. Двір приведуть до ладу.

Попереднім рішенням влади люди залишились задоволені. Кажуть, тепер пильніше слідкуватимуть за власним двором, аби хтось раптом не передумав.

 

" " " "