Переходити чи залишатися.

960

Переходити чи залишатися. Вихідними у селі Сутківці Хмельницького району відбулися громадські обговорення щодо приєднання громади до української церкви. Збори проходили у місцевому будинку культури і до зали прийшло ледь не усе село. Кількагодинні дебати розділили жителів села. Частина із них утрималась від голосування і покинула засідання, а ті, хто залишився – таки підтримали перехід.  Та схоже одними зборами у Сутківцях не обмежаться – поки офіційного підтвердження про приєднання російської церкви до української немає.

23 лютого у селі Сутківці, що у Хмельницькій області, вирішили організувати обговорення щодо об’єднання церковних громад. До місцевого будинку культури почали збиратися люди, щоправда – не тільки місцеві жителі.

Аби уникнути провокацій, сільський голова проводить голосування за фактичним місцем проживання людей.

Далі у залі здіймається галас і значна частина людей виходить під стіни будинку культури.

Люди на вулиці пропонують залишити парафії обидві патріархатів – Київського та Московського. Ті, хто залишились у залі, переконують – в Сутківцях має бути єдина Помісна церква України. Люди не проти Отця Володимира, який вже сім років служить у Свято-Покровській церкві Московського Патріархату. Кажуть, нехай служить і далі, але молиться за українців.

Селищний голова закликає противників об’єднання повернутися, аби збори були чесними.

Люди ж на вулиці переконують – тих, хто збирається приймати рішення про об’єднання церков – не знають, бо вони не місцеві  А свого Отця Володимира люблять і не дадуть його вигнати.

Люди розповідають, ще 17 лютого після недільної служби провела свої збори у храмі. Тоді одноголосно релігійна громада вирішили залишитися при єпархії Московського Патріархату.

Отець Володимир додає, Московській церкві не служив.

Після кількагодинних суперечок голосування таки починають. Голова зборів зачитує довідку сільської ради, у якій вказується приналежність місцевої церкви.

Після чого присутні на бланку вказують свої прізвища та ініціали із підписами, а от місце фактичного проживання не вказав ніхто.

Поки офіційного підтвердження про перехід до ПЦУ парафії у Сутківцях – немає.

 

" " " "