Перевезення перестали бути прибутковими. Підсумки тижня .

736

Перевезення перестали бути прибутковими. У цьому переконані у Хмельницькій міськраді. Там, цього тижня проходив конкурс на визначення перевізників на маршрутки. Так-от на аукціон виставили тринадцять об’єктів. Проте далеко не всі із них зацікавили перевізників – лише шість лотів розіграли три претенденти. Причина, кажуть, низька вартість проїзду. Однак від цього тижня Хмельницький на крок ближче підійшов до електронного квитка.  Міський голова підписав Меморандум про співпрацю із міжнародною платіжною системою Visa. Це дозволить використовувати будь-яку банківську картку під час оплати за проїзд у громадському транспорті міста.

Такого ще не було… Із тринадцяти лотів, які на розгляд виставило управління транспорту Хмельницького, місцевих перевізників  зацікавили лише шість. Із них тільки із двома конкурсантами уклали постійні договори – на п’ять років.

На місці ще семи – пустота. Тоді, як ще рік тому за маршрути змагалися до десятка перевізників не лише з обласного центру.

Незацікавленість підприємців у міськраді пояснюють просто – відсутністю фінансової мотивації. Мовляв, ціни на пальне зростають – непередбачувано, тож перевізники не хочуть ризикувати.

Перевізники вже зверталися до управління транспорту – хочуть знову підвищити вартість квитка.

Підвищувати ціну на проїзд у міськраді поки що не збираються. Чиновники солідарні із хмельничанами – спочатку якість, тоді – вартість.

Гарна новина – на один із запланованих  маршрутів нарешті запустять довгоочікувані  великогабаритні автобуси.

Наступний конкурс, згідно із процедурою, відбудеться не швидше, ніж за три-чотири місяці. До того часу у місті взагалі може з’явитися електронний квиток. Нині над впровадженням послуги активно працює підприємець, котрий виграв конкурс.

Це, каже міський голова полегшить життя і чиновникам, які ламали голову, як найоптимальніше впровадити електронний квиток, і хмельничанам, які обходитимуться без готівки у транспорті.

Якщо ж банківської картки у людини не буде – не біда. Система дозволятиме використання інших застосунків: інших карт чи додатків.

Монополії платіжної системи, обіцяють, не буде.

Переконують, так розрахуватися за проїзд стане ще швидше.

А ще для міста це – економія у кілька мільйонів гривень.

" " " "