Підготовка до сесії.

1678

22 березня запланована сесія обласної ради. Перед цим депутати провели засідання президії. Найбільш дискусійні питання – це використання червоно-чорного прапора та проект закону «Про цивільну зброю». Тож обранці мали нагоду висловити свої думки при формуванні  порядку денного.

Вже за два дні Михайло Загородний має відкрити пленарне засідання обласної ради. Поки ж депутати працюють у комісіях та опрацьовують питання порядку денного – їх назбиралося більше 4 десятків.

Знову переглядати  вміст обласної казни депутатів змушують потреби на  округах. Тому департамент  визначає видатки в порядку пріоритетності.

Місцеве підприємство «Хмельницькполіграфсервіс» вже найближчим часом може зазнати реорганізації. Це за умови, що за це проголосують депутати на сесії.

На пленарне засідання депутати підготували і ряд звернень, зокрема щодо законодавчого врегулювання  прав громадян на зброю. Прозорість механізму отримання дозволів та застосування таких одиниць викликає у обранців багато питань.

Ще одне звернення, котре може викликати довгу дискусію на сесії – використання  червоно-чорного прапора  на території області. Голова обласної ради вже доручив створити спеціальну комісію з фахівців, щоб ті розібралися в усіх юридичних та історичних тонкощах питання.

" " " "