Підготовка хмельницьких дорожників до зими

1290

Гори солі і піску вже височіють на складах хмельницьких дорожників. Сумішшю із цих матеріалів посипають зимові дороги. І власне ніч на сьогодні дорожники Хмельницького – провели за таким заняттям. Вперше цьогоріч ночували на роботі – посипали вулиці протиожеледною сумішшю. ЇЇ на складі заготовили у повному обсязі – кажуть у профільному підприємстві із будівництва, ремонту та експлуатації доріг.

Тут пахне морем. Бо навколо справжні дюни із піску і солі. Та це – склад протиожеледної суміші міста Хмельницького. Він повністю укомплектований. Щороку беруть приблизно одну і ту ж кількість піску і солі. Чи вистачить – покаже зима – розповідає Володимир Шваєнко. Керівник дільниці із утримання дорогі пригадує – позаминула зима була лютою, суміші – не вистачило. З минулого року, навпаки, частина – залишилася.

Дорожники мають спеціальні розрахунки скільки треба  солі до піску додати, аби вийшла найкраща посипка для доріг. Приблизно сім відсотків.

Аби дороги узимку були чистими і безпечними працюватимуть понад сотня персоналу на трьох десятках автомобілів.

Перший цьогоріч, до речі, вже відбувся.

А ще для чистки доріг використовуватимуть багатофункціональний «Глобус». Його вже перевели у зимовий режим.

Так кірка льоду зникає значно швидше. Однак автомобіль задорогий – майже десять мільйонів гривень, тому й один. У планах закупівля ще кількох дешевших аналогів.

" " " "