«Підвищити, покращити, сприяти!» – хто з кандидатів у Президенти найбільше води ллє .

971

10-ть з 39-ти – це не лотерея, а аналіз кандидатських програм від Центр.юа. Активісти за тиждень до виборів оприлюднили результати дослідження програм 10-ти найрейтинговіших  кандидатів у Президенти України. У поле зору потрапили  Петро Порошенко, Юлія Тимошенко, Володимир Зеленський, Анатолій Гриценко, Юрій Бойко, Олександр Вілкул, Руслан  Кошулинський, Олег Ляшко,  Олександр Шевченко, Ігор Смешко.  Кажуть, усе для того, аби виборчі перегони не нагадували справжню лотерею,  а українці нарешті навчилися аналізувати і робити вибір свідомо.

Багато загальних фраз та відсутність бачення розвитку важливих сфер суспільства – за тиждень до дня голосування громадські активісти Центр.юа презентували аналіз програм 10 топових кандидатів у Президенти України. Як виявилося, найбільше конкретики  у програмі чинного глави держави .

А от програма  кандидата Зеленського швидше викликала у активістів більше запитань, ніж відповідей. Наприклад, болюча проблема щодо повернення Криму  прописана загальною фразою.

Не мають позиції щодо Криму трійця кандидатів – Бойко, Ляшко, Вілкул. У їхніх програмах про півострів жодного слова. А от «Леді Ю» єдина з усіх пропонує військово-демократичний шлях повернення окупованих територій.   Щоправда, що саме має на увазі пані Тимошенко – незрозуміло. «Хто в ліс, а хто по дрова» і в у питаннях зовнішньої політики.

Полярні  позиції щодо Росії у двох полярних кандидатів – опоблоківця Бойка і свободівця Кошулинського.

Власне, так само, з одного боку – легко, а з іншого – складно, визначаються і хмельничани щодо своїх фаворитів на головний державний пост. Одні – активно цікавляться програмами, інші – сподіваються на інтуїцію.

Тим часом експерти з ГО «Центр юа» кажуть, аби країна не розчарувалася в майбутньому – вибір потрібно робити свідомо, аналізувати інформацію про політиків з багатьох джерел і не вестися на маніпуляції і пусті обіцянки.

 

 

 

" " " "