Після заблокованої трибуни сесія Хмельницької обласної ради стартувала по-новому. Підсумки тижня .

1132

Червоно-чорний поруч із синьо-жовтим. Після заблокованої трибуни, тижневої перерви та переговорів,  сесія Хмельницької обласної ради стартувала по-новому. Цього тижня  депутати все ж таки розглянули питання порядку денного, першим з яких вирішили голосувати за багатостраждальне 45-те минулотижневого зібрання. Також обранці розглянули зміни та доповнення до обласного кошторису. Чималу суму коштів передбачили на медицину.

Цього разу не 45-те, а лише друге у списку порядку денного. Після тижневої перерви депутати знову зібралися в сесійній залі, аби розглянути питання 18 сесії обласної ради. Першим вирішили поставити на голосування питання щодо використання червоно-чорного прапора. Проте перед самим голосування у кулуарах ради виник конфлікт через бажання активістів потрапити у сесійну залу.

Після реєстрації бажаючих бути присутніми на засіданні таки впустили. Перед голосуванням своє бачення використання червоно-чорного стягу висловили учасники антитерористичної операції.

Зрештою, після виступів,  депутати ухвалили дане рішення. Тепер у визначні дати поруч із державним прапором буде висіти і червоно-чорний. На які саме свята – відповідь має дати інститут національної пам’яті.

Наступним питанням порядку денного став звіт Михайла Загородного. Основними здобутками, за словами голови ради, є ріст економіки, високі показники у сільському господарстві та лідируючі позиції області у реформі децентралізації влади.

Разом із тим обласні обранці вже вчергове звернулися до депутатів Верховної ради щодо невідкладного голосування за законопроект № 7403-2.

Після годинної перерви обранці  розглянули питання про виконання обласного бюджету за минулий рік та внесення змін до кошторису краю на 2018-ий. За словами головного фінансиста області, пріоритетом буде медична галузь.

Окрім цього чимала сума коштів буде виділена на підтримку професійно-технічної освіти. В раді говорять про закупівлю нового обладнання не тільки для теоретичних занять, більша перевага надаватиметься практичній частині.

Фінансування Хмельницького летовища також не пройшло стороною. На цей раз депутати запланували провести навіть ремонт злітної смуги. Попередня сума була використана на погашення заборгованості по заробітній платі.

" " " "