Питань у служителів Феміди багато і вони повинні бути

1250

Судді першої та апеляційної інстанцій Хмельницької, Чернівецької та Тернопільської областей отримали унікальну можливість почути відповіді на проблемні питання правозастосування нового процесуального законодавства. Навчальний семінар з актуальних питань, що виникають у цивільному і кримінальному процесі, стартував сьогодні у Хмельницькому апеляційному суді.

Судді судів західного регіону вперше з часу початку роботи нового Верховного Суду отримали можливість діалогу із суддями найвищого судового органу країни. Питань у служителів Феміди багато і вони повинні бути, каже Дмитро Луспеник, адже будь-які новели, задля досконалого їх застосування, потребують додаткових роз’яснень.

Кількість питань, що надходять з усіх судів України, зокрема, і щодо застосування на практиці норм нового процесуального законодавства, свідчить про те, що судді зацікавлені у єдності і сталості судової практики, впевнений очільник Касаційного цивільного суду. Забезпечити це, власне, і є основним завданням Верховного Суду, наголошує Борис Гулько. І додає: ВС не дає рекомендацій, а, швидше, ділиться баченням застосування закону. Напрацьовувати ж практику будуть судді місцевих судів.

Судді Верховного Суду поділилися з аудиторією, якими ж тепер є структура і повноваження найвищого судового органу країни, та одразу – до питань нагальних: процесуальних новел, застосування яких викликає найбільше питань і суперечностей.

Уже в п’ятницю на діалог із суддями Верховного Суду чекають судді апеляційних інстанцій західного регіону.

 

" " " "