«Подільська палітра» у Хмельницькому

1387

Живопис, декоративно-прикладне мистецтво, графіка та скульптура. У Хмельницькому визначили переможців мистецького конкурсу «Подільська палітра». На теренах краю він відбувається вже вісімнадцять років поспіль. Щоправда, до 2015-го це був міський конкурс імені знаної хмельничанки Людмили Мазур, а ось відтоді набув статусу обласного мистецького конкурсу подружжя Мазурів.

Розпис на тканині й склі, вишивка, ліплення з пластиліну та паперопластика. Днями у Хмельницькому визначили переможців мистецького конкурсу «Подільська палітра». На теренах краю він відбувається вже вісімнадцять років поспіль, щоправда, до 2015-го це був міський конкурс імені талановитої художниці Людмили Мазур.

А відтак кількість учасників цього року – рекордна. Свої роботи, а їх понад чотири сотні, подали 320 юних талантів. Насправді, каже донька Людмили та Миколи Мазурів, це дуже приємно, адже батьки любили дітей і все своє життя працювали з ними.

Зробити світ трішечки кращим вирішили сестри Юзюк. На «Подільській палітрі» Валентина та Ольга представили колекцію одягу «Планета людей».

Насправді, унікальна колекція – це дипломна робота молодих дизайнерок. Хоча представили дівчата тільки три вироби, та на початках їх було сім і над кожним з них, зізнаються, працювали спільно.

Лауреатами «Подільської палітри» стали дев’ятеро талановитих дітей. Разом з тим, у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» колекція сестер Юзюк стала кращою, у «Живописі» – картина кам’янчанки «Літній вечір». А ось у номінаціях «Графіка» та «Скульптура» переможців не визначали.

 

" " " "