Подорожчання газу: хмельничанам слід бути готовими

Вже з листопаду ціна блакитного палива зросте на 24 відсотки

1998

Вже з наступного місяця у Хмельницькому ціна на газ для населення, які є клієнтами ТОВ “Хмельницькгаз Збут”, зросте на 24 відсотки і вартуватиме 8,87555 грн/кубометр. Про це інформує прес-служба компанії.

Слід зазначити, що ще жовтні один кубічний метр блакитного палива коштував 6,79226 гривні, а ще місяцем раніше – 5,499 гривні. Таким чином бачимо, що відносно до жовтня, в листопаді ціна одного кубометру газу буде вища на 24 відсотки.

Компанія пояснює зростання цін тим, що в Україні , як відомо, нещодавно скасували державне регулювання цін на блакитне паливо. Таким чином, тепер усе залежить від котирувань на європейських енергетичних біржах (NCG, TTF), оскільки в Україні ресурс газу власного видобутку становить лише половину, а усе решта імпортується.

«Навесні нинішнього року ціни на газових хабах Європи впали до історичного мінімуму. Втім, з наближенням опалювального сезону блакитне паливо стрімко подорожчало. Це традиційний тренд на європейських ринках», – наголосили в товаристві.

Читайте також: У Нафтогазі попереджають про подорожчання газу у листопаді-грудні

При цьому у компанії підкреслюють, що вже після новорічних свят ціни на газ, як і кожного року в цей період, почнуть зменшуватися.

 

" " " "