Save ФОП: нові вимоги підприємців на головній площі міста

Мітингувальники вимагають пояснення від міської ради щодо оподаткування та єдиного соціального внеску на час карантину

3991

Сьогодні, попри заборону мітингів, майдан Незалежності знову не пустує. Представники руху «Save ФОП», аби привернути увагу населення та органів державної влади, стартували від автостанції № 1 по Львівському шосе, вулицею Тернопількою та Степана Бендери. Зробивши такий автопробіг Хмельницьким, мітингувальники зайняли позицію під міською радою.

 

Наразі, зібралися аби попросити у влади роз’яснення щодо роботи з найманими працівниками. Зокрема вимагають пояснень і змін в системі оподаткування та єдиного соціального внеску в період карантину. Пояснюють, що система карантину може завдати кожному підприємцю удар по карману.

 

Окрім цього, незмінними є вимоги до «драконівських змін» у законах щодо малого бізнесу. Мітингувальники звернулися до органів влади із такими вимогами:

  • відмінити закони №128 і №129 щодо тотальної фіскалізації і кешбеку;
  • запровадити при Президентові постійний діючий орган для вирішення питань мікропідприємства,
  • початково обговорювати всі закони, які стосуються мікробізнесу з ФОПами;
  • мараторій на всі види перевірок, які наразі анонсовані.

«Ми запланували мітинг у  Києві на 18 березня. Але у зв’язку з карантином, змушенні перенести Всеукраїнську акцію. А сьогодні звертаємося до Хмельницької влади, щоб нам пояснили, як чинити із найманими працівниками та системою оподаткування. Просимо, щоб спростили умови»,  – розповіла учасниця руху «Save ФОП» Сащук Тетяна.

 

" " " "