У Хмельницькому вивісили стяг національного руху Білорусі

Це стало символом того, що хмельничани підтримують громадян Республіки Білорусь

1372

Сьогодні біля Хмельницької міської ради вивісили біло-червоно-білий стяг Білорусі, який вивісили на флагштоці поряд з Державним прапором України та прапором міста Хмельницького.

Заступник міського голови Володимир Гончарук коментує, що Події у Білорусі свідчать про те, що у країні почала формуватися нація. Нація не формується у часи достатку і тоді, коли всі знаходяться в зоні комфорту. Нація формується мечем і залізом, нація формується кров’ю, коли люди борються за своє майбутнє. Так само, як ми боролися у 2013-2014 роках і не один раз ще до того, захищаючи своє право на самовизначення, трактувати історію як ми вважаємо до неї правдивою. кція відбувається на знак солідарності з білоруським народом, не з керівництвом країни. Ми абсолютно не політичні, не хочемо визначати хто правий. Ми за те, щоб білоруський народ самостійно визначав свою долю. За те, щоб не було крові і були дострокові вибори, щоб насправді білоруси самовизначились, повідомляють у пресслужбі Хмельницької ради.

Нагадуємо, що 9 серпня 2020 року у Білорусі відбулися президентські вибори. Після фальсифікації результатів яких, жителі вийшли на головні площі найбільших міст країни з масовими протестами.

" " " "