«Польські дні» у Хмельницькому .

1442

«Польські дні» відтеперу Хмельницькому. У рамках загальнодержавного проекту  містян познайомили з частинкою польської історії – стародавнім лицарським містом БИдгощ та університетом Казимира Великого. Презентацію якого підготували самі викладачі. Поляки з радістю та натхненням розповіли про своє минуле і не забули згадати про сучасність – технології навчання, музику і народні традиції, котрі бережуть й до сьогодні. Чиненайголовнішою вважають спілкування – рідно польською живою мовою.

Так представили університет Казимира Великого у місті Бидгощ. У рамках проекту «Польські дні науки» хмельничани мали змогу ближче познайомитися з історією та культурою Польщі. Представляли її безпосередньо викладачі вузу.

Хмельницька область вже багато років партнер Куявсько – Приморського воєводства. Цього року студенти з Хмельницького національного університету поїдуть  до Польщі  в рамках програми «Еразмус».

Проректор Бенедикт Одия представив програму «культура Польщі хором оспівана».  Він – музикант і диригент. І щиро вірить, що історію власного краю можна розповісти без слів, лише музикою.

 

" " " "