В Старокостянтинові згоріло 1200 тонн коноплі

1951

Велика пожежа зі смішним димком. 15 серпня у Старокостянтинові палало підприємство, на котрому зберігали врожай коноплі. Півгектара приміщень у вогняному полоні рятувальники гасили 9-ма екіпажами впродовж 4 годин. Справилися успішно, але не без страт.

Врожай промислової коноплі 2016 року за кілька годин перетворився на попіл. Напередодні в місті Старокостянтинів горіли склади які спеціалізуються на зберіганні промислового канабісу.  Перші вогнеборці, які невідкладно приїхали на виклик, констатували високий рівень небезпеки. Адже на відстані кількох десятків метрів знаходиться нафтобаза та житлов будинкі. Тому, для гасіння полум’я були залучені підрозділи із міста Красилова, Шепетівки, Хмельницького та прилеглих населених пунктів.

Велика частина сил та засобів рятувальників була кинута на охолодження ємностей із пальним. Водночас працівники нафтобази відкачували нафтопродукти  подалі від язиків полум’я. Спільну роботу двох служб відзначив навіть губернатор.

Вже за годину часу вогонь локалізували. А, по опівночі ліквідували. Постраждали лише 1200 тонн промислової коноплі.  Наразі правоохоронці встановлюють причини виникнення пожежі.

 

" " " "