Порушив – плати: на Хмельниччині – 329 адмінпротоколів за порушення карантинних вимог

970

Правоохоронці Хмельниччини склали 329 адмінпротоколів за порушення карантинних вимог та правил. Кажуть, штрафи – різні – від 17 до 34 тисяч гривень. Та й самі правопорушення різняться. Найчастіше вони стосуються торгівлі продуктами харчування, яку здійснюють без наявності масок та рукавичок. Правоохоронці переконують, до того як виписати штраф намагаються говорити із підприємцями. Констатують, достукатися, на жаль, виходить не завжди.

Від початку загальноукраїнського карантину на Хмельниччині склали 329 адмінпротоколів. Це – небагато, порівняно з Україною, хоча порушників санітарно-епідеміологічних правил і норм у нас, на жаль, не бракує.

Крім того, 22 адмінпротоколи склали й на водіїв-перевізників. Правоохоронці кажуть, усі, хто з штрафами – не просто порушники, а злісні порушники. Розуміють, суми штрафів – чималі, тому, кажуть, перш аніж притягнути когось до відповідальності намагалися із ним говорити. Якщо людина виправлялася, гривнею не карали.

Штраф за порушення карантинних вимог – чималий – від 17 до 34 тисяч гривень. Правоохоронці наголошують, крім адміністративної законом передбачена і кримінальна відповідальність. 325 стаття кримінального кодексу передбачає ув’язнення – до 8 років – за свідоме зараження людини, яке призвело до смерті.

" " " "