Позачергова сесія міської ради розглянула  близько 20 питань порядку денного.

974

Близько двадцяти питань розглянули обранці на позачерговій сесії міської ради. Проголосували  за реорганізацію чотирьох поліклінік і діагностичного центру в комунальне підприємство. Підтримали депутати і надбавку колишнім політв’язням до пенсії у розмірі 500 гривень щомісячно.

Позачергова та остання в цьому році сесія зібрала у стінах ради 36 обранців. На порядку денному – 19 питань. Депутати проголосували за збільшення туристичного збору, адже він залежить від мінімальної зарплати та вираховується одним відсотком від вартості проживання. У 2018-му році місто отримало 280 тисяч гривень турзбору, на наступний  2019-й фінансове управління обрахувало – надійде понад триста тисяч.

Проголосували обранці за надбавку до пенсії у півтисячі гривень колишнім політв’язням та внесли зміни до програми розвитку міста у сфері культури.

Згідно медичної реформи на позачерговій сесії депутати погодили  реорганізацію чотирьох поліклінік і діагностичного центру в комунальне підприємство.  У міському управлінні охорони здоров’я запевнили –  такі юридичні зміни не передбачають скорочення штату працівників. Тепер кожен медик отримуватиме зарплатню за кожного прийнятого пацієнта.

Міськрада викупить частину ділянок поблизу полігону, що зараз знаходяться у власності Олешинської сільської ради. Тож згодом його можна буде розширити  на понад 2 гектари, поки ж Європейський банк реконструкції та розвитку надасть кредитні та грантові кошти для впорядкування діючого сміттєзвалища.

Затвердили на пленарному засіданні і план роботи на півріччя – депутати збиратимуться  6 раз на сесіях та 5 раз на депутатський день.

" " " "