Працевлаштування молоді: де знайти роботу після навчання?

1455

Низька заробітна плата, високі вимоги та відсутність роботи за фахом. Це ситуація на молодіжному ринку праці Хмельницької області. Щоправда, до цього потрібно додати амбіції молодого покоління та бажання мати все і одразу, а не підійматися кар’єрними східцями. Окрім того, при виборі майбутньої професії вступники не зважають на її затребуваність, а вже з дипломом не можуть працевлаштуватися і, як наслідок, або перенавчання, або ж робота за кордоном.

Низька заробітна плата, високі вимоги та відсутність роботи за фахом. Така ситуація на молодіжному ринку праці не лише Хмельниччини, а й, мабуть, усієї країни. Перша і, по суті, головна причина – при виборі майбутньої професії вступники не зважають на її затребуваність, а вже з дипломом не можуть працевлаштуватися.

Щоправда, кажуть, у обласному центрі зайнятості, ситуація з випускниками професійно-технічних навчальних закладів зовсім інша.

Окрім того, сучасна молодь – дуже амбітна.

Як би там не було, а починають усі з початку. Високооплачуваний токар виростає зі стін професійно-технічного навчального закладу, а юриста плекають у вищому. Втім, диплом – ще не гарантія, працювати потрібно, навчаючись.

 

" " " "