Земельний скандал у Вихилівці, Ярмолинецького району

2863

Сьогодні на порозі земельного скандалу опинилася Вихилівка Ярмолинецького району. ЇЇ жителі зібралися на схід села, аби їхні земельні паї не стали предметом торгу та спекуляцій. Хто і чому затіяв цей торг вирішила на місці розібратися наша знімальна група.

Брати те, що погано лежить, або те, що можна перекупити, давно стало ознакою бізнесу по-українськи. Особливо ж коли мова заходить про землю. Цього разу в око латифундистів впали доглянуті чорноземи під Вихилівкою Ярмолинецького району. Сьогодні тут добре росте все, пшениця, кукурудза, соя, та дев’ять літ тому селяни в буквальному розумінні рятували занедбані після розвалу колгоспу землі. Аби не потрапили вони в байдужі руки, просилися до відомого на Хмельниччині трударя – фермера Анатолія Мендрика.
Аби перекупити в селян земельні паї, ласі на чорнозем гендлярі почали різними околичними шляхами пропонувати їм більше. Півтори тонни за пай зерна замість тони триста, як у Мендрика, безкоштовне орання городів і п’ять тисяч допомоги в разі весілля а чи хвороби. Та селяни залишилися непохитними. Знають, яка б проблема у кого не виникала їх фермер завжди приходив на допомогу. Та хто ж саме отой заколотник, що так вивів людей з рівноваги? Почути таке ми навіть не сподівалися! Люди кивають у бік місцевого священика.

Брудними торгами навколо землі всерйоз занепокоєний Голова Асоціації Фермерів області Анатолій Перейма. Зївши разом із фермером Анатолієм Мендриком вже не один пуд солі та піднявши не один гектар цілини з під подільських мочарів радить на брехливі солодощі не розмінюватися. На відверту розмову жителі Вихилівки запросили й сільського голову. Усі разом поставили на терези десятки гарних справ, які впродовж років зробив для них їхній фермер. Рішення громади єдине – ніяка афера із вистражданими Вихилівськими чорноземами в їхньому селі не пройде.

" " " "