Прем’єр-міністр України  Володимир Гройсман проінспектував  ремонти доріг. Підсумки тижня .

915

Держава оголосила війну ямам. Одесу та польський Гданськ має з’днати  міжнародний коридор Go Highway. Проходитиме він і через Хмельниччину – по трасі М-12 .Тож  проінспектувати якість та темпи виконання  робіт  Прем’єр вирішив особисто. Для цього зробив зупинку на трасі у напрямку Волочиська – саме зараз підрядники там виконують  зміцнення  полотна. На перехресті біля села Водички на Володимира Гройсмана очікувала преса, дорожники , місцеві керівники та китайці. Саме вони мають ремонтувати дорогу до Летичева.

Автомагістраль М-12 востаннє  ремонтували у 90-их. Через  щільний трафік дорога постійно зношується. Відтак, після старту державної програми з покращення інфраструктури область отримала кошти на модернізацію покриття. Роботу виконує підрядник – ШБУ №56, на свої роботи  дорожники дають гарантію у 5 років.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман особисто завітав на Хмельниччину проінспектувати якість  дорожнього полотна. До цього він відвідав Тернопільщину.

Українська автомагістраль М-12 має стати частиною міжнародного коридору Go Highway.Тож  ділянки ремонту – під пильним наглядом Прем’єра.

Таку суму у службі автомобільних доріг називають недостатньою – через  велику кількість автівок  траса М-12 давно потребує капітальних робіт. Поки ж ширину проїжджої смуги  розширюють по два метри з обох боків.Так великогабаритний транспорт матиме змогу для маневру на дорозі.

З державного бюджету  на ремонт цього відрізка виділили 690 мільйонів. Мали б розпочатися роботи і на відрізку траси від Голоскова до кордону з Вінницькою областю . Тут тендер виграв підрядник – китайська фірма, представники якої також були на зустрічі з Володимиром Гройсманом. Прем’єр із ними спілкувався без камер,однак темпами ремонту залишився незадоволений.

Ще одна аварійно-небезпечна ділянка -дорога на Кам’янець-Подільський ,що у народі прозивають «тещин язик». Як запевняють у службі автомобільних доріг, роботи там ведуться  згідно запланованих графіків.

90 відсотків автошляхів області  перебувають в незадовільному стані.  За 5 років обласні центри мають бути з’єднані хорошими дорогами , пообіцяв Прем’єр. За попередніми розрахунками, на це потрібно близько трьохста мільярдів. Новостворений Дорожній фонд має забезпечити децентралізацію у дорожній галузі, однак адміністрації мають надати пропозиції щодо ремонту , долучитися до відновлення  покриття на місцевих автошляхах мають і керівники ОТГ.

Держава має взяти відповідальність за ремонти на дорогах державного значення, а громади – за місцеві автошляхи. Таку стратегію підтримує і народний депутат України Сергій Лабазюк.

Ремонт  траси М-12 дорожники обіцяють завершити до кінця жовтня. До цього періоду Володимир Гройсман обіцяв ще не раз особисто перевірити темпи та якість робіт.

" " " "