Президент волочиського ФК “Агробізнес” отримав довічне покарання: подробиці

Окрім покарання призвідника бійки, на клуб наклали матеріальне стягнення

2599

На Хмельниччині за побиття футбольного судді  президент ФК “Агробізнес” був довічно дискваліфікований, а сам клуб буде змушений виплатити штраф у розмірі пів мільйона гривень. Про це повідомляє Tlegram-канал “Хмельницький LIVE”.

За словами членів спілки воїнів АТО Волочиського району, арбітра Юрія Іванова побив один з ветеранів антитерористичної операції. Конфлікт виник на політичному підґрунті, з чим тісно пов’язано те, що малою Батьківщиною потерпілого є Донеччина. Так одному з колишніх учасників бойових дій на Донбасі не сподобалось, як Юрій Іванов судив матч. В результаті цього АТОвець запитав: “Я твою землю від окупантів захищав, навіщо ж ти нас на полі вбиваєш?”, на що арбітр відповів, що він “його туди не кликав”. Почуті слова обурили ветерана, що й стало причиною бійки.

Читайте також: Побиття футбольного судді у Волочиську: справа дійшла до Києва

При цьому, за словами самого Олега Собуцького, він суддю не чіпав, а навпаки – намагався стримати розгніваних фанатів. Ще до конфлікту він хотів сам зайти до суддівської палати, щоб передати арбітру невдоволення фанатів, однак з ним все ж зайшло декілька чоловік. Один з них і наніс декілька ударів Юрію Іванову, а Собуцький при цьому намагався йому завадити.

Та вочевидь в Української асоціації футболу інша думка. І вона не збігається із виправдальними версіями деяких осіб, які намагались вигородити Собуцького. Тому асоціація футболу й ухвалила таке рішення щодо свого віце-президента – тепер уже з префіксом “екс”.

" " " "