Продаєш алкоголь – встанови камеру!

1270

Продаєш алкоголь – встанови камеру: у Хмельницькому торговцям лікеро-горілчаними рекомендуватимуть встановити в закладі відеоспостереження. Проект такого рішення мають винести на розгляд обранців під час чергової сесії міської ради. Кажуть, якщо депутати його підтримають, він принесе користь як правоохоронцям, так і самим підприємцям.

Продаєш алкоголь – встанови камеру. У Хмельницькому хочуть ввести чергове нововведення. Власників торговельних закладів, які торгують лікеро-горілчаними виробами, попросять, аби ті розкошелилися і встановили камери відеоспостереження. Як мінімум – одну на вході, і одну на торговельну залу.

Проект рішення, котре, на думку керівництва управління торгівлі міста, сприятиме правоохоронцям у їх роботі, мають винести на розгляд чергової сесії. Власне, чи підтримають його депутати, чи ні, насправді, не  настільки суттєво. Бо воно носитиме виключно рекомендаційний характер. Хоча, влада міста сподівається, .що підприємці добровільно повстановлюють камери. Адже, вони можуть не лише допомогти поліцейським, а й убезпечити як відвідувачів закладу, так і сам заклад.

Наразі, кажуть у управлінні торгівлі, камери відеоспостереження встановили чимало підприємців, котрі торгують алкоголем. В основному це – власники закладів громадського харчування. Магазини поки не поспішають. Хоча, можливо, якщо на офіційному рівні хоча б рекомендувати такий собі захід превенції, справа може зрушити з мертвої точки. Як із попередніми алко-заборонами для торговців. На сьогоднішній день їх – дві.

Чи буте третя – покаже час і депутатська воля, котра, переконані в управлінні торгівлі, таки буде.

" " " "