Стихійних ринків у Хмельницькому поменшає. Підсумки тижня .

1497

Ні – стихійним ринкам. Собаки та голуби біля Юності можуть переїхати у мікрорайон Лезнево. Місцевий нелегальний базарчик існує роками, тож до змін продавці живності звикають неохоче.  У міському управлінні торгівлі кажуть, на лезнівському базарі готові облаштувати місця для торгів. Поки ж  автівок та продавців на Староміській не меншає,  адже центр міста  більш зручний для комерції.

Стихійний ринок на Староміській існує давно. Тут можна придбати як породистих улюбленців, так і забрати маленького пухнастика  додому безкоштовно. Є тут навіть ятки з фруктами. Особливий сплеск продавців та покупців – у вихідні дні. Зручне розташування у центрі  міста та близькість автостанції роблять торги жвавішими. Тож ініціативу міського управління торгівлі перенести ринок у Лезнево тут сприймають не з радістю.

Стихійну торгівлю у Хмельницькому  повністю ліквідувати буде непросто, визнають  міському управлінні торгівлі. Аби процес переселення цього ринку пройшов безболісніше, тут проводять попереджувальні рейди. Штрафами не лякають, лише просять проводити торгівлю  у дозволених місцях.

Адміністрація ринку, кажуть в управлінні, готова сприяти тому, аби продавці дотримувались усіх вимог торгівлі тваринами.

Торгівці поросятами, як каже Руслана Сідлецька, вже продають  живий товар на новому ринку. Та приїздять сюди лише на вихідних. Місця тут для торгів вистачає. За санітарними нормами, ділянка має бути огороджена, заасфальтована та на віддалі від житлових будинків.

Проте, якщо поросята та більшу живність тут продавати вигідніше, то за котиками чи голубами у мікрорайон Лезнево  не всі покупці захочуть їхати. Відтак, навіть попереджувальні рейди не дають  значного результату. Таблички «Віддам у добрі руки»  красномовно свідчать –  тут не всі комерсанти. Проте деякі саме за такими написами хочуть сховатися від відповідальності перед законом.

Як кажуть у Держпродспоживслужбі, на живий товар  у господарів мають бути відповідні документи. Особлива увага у період розповсюдження африканської чуми в країні – торгівлі поросятами. Проте будь-який живий організм може бути переносником збудника хвороби.

Боротьба із стихійною торгівлею у нашому місті триває давно. Та порозуміння між продавцями та контролюючими органами так і немає. Немає у місті і повноцінного ринку для живого товару. Чи стане лезнівський базар популярним  серед тих, хто нині полюбляє приносити живність на Староміську – покаже час.

 

" " " "