Профорієнтаційні заходи для молоді – як правильно вибрати фах на все життя.

937

Готуй сани влітку, а про майбутню професію думай ще з дитинства. Ринок праці вимагає нових кадрів. Аби їх підготувати, центри зайнятості  влаштовують профорієнтаційні заходи не лише для тих, хто шукає роботу, а й для дітей.

Дитячий табір «Чайка» щороку  приймає до своїх лав молоде покоління. Зараз  тут відпочиває майже 250 дітей. У кожного з них – свої мрії та плани на доросле життя.

Вже не вперше фахівці обласного центру зайнятості влаштовують для молоді у таборах мобільні профорієнтаційні пункти. Тут за лічені хвилини можна дізнатися, які нахили є у дитини до тієї чи іншої професії.

Тести на профорієнтацію дають гарантований результат, що  видають на руки.

Часто батьки мають своє уявлення про майбутнє дитини. Тож аби у сім’ї не змушували обирати  незатребувану професію, фахівці радять звертатися до послуг консультантів із працевлаштування, адже ринок праці – мінливий.

Фахівці-консультанти допоможуть  визначитися із фахом – тут є спеціально розроблені ігри, квести, а для найменших – конкурси малюнків. В ігровій формі для малечі розкажуть, які є цікаві професії. Відтак, діти можуть вже в шкільному віці визначитися із своїми вподобаннями.

Робота з молоддю  центрів занятості триває цілий рік. Влітку спеціалісти охоплюють профорієнтаційними заходами усю область, а у період навчального року – працюють і з освітніми закладами, з якими укладена тісна співпраця.

У червні поточного року  фахівці центрів занятості провели 9 виїзних акцій у табори літнього відпочинку, якими охоплено понад 800 дітей.

" " " "