Протидія соціально-небезпечним захворюванням.

1577

Нові можливості для подолання соціально-небезпечних захворювань. Обласна адміністрація підписала меморандум з міжнародним благодійним фондом. Завдяки документу  громадські  організації та медзаклади отримають фінансування та більші можливості для подолання таких хвороб, як туберкульоз, ВІЛ- інфекції та гепатит.

Соціально-небезпечні хвороби –  у полі зору не лише громадських організації, а й посадовців. Обласна адміністрація відтепер стає партнером Міжнародного благодійного фонду «Альянс громадського здоров’я». Відповідний документ  підписали  голова обласної адміністрації та виконавчий директор Альянсу.  Нові можливості  та нові виклики відтепер стають  між обома сторонами – підписантами меморандуму.

Не лише боротьба з хворобами, а й профілактика нині залишається дієвою програмою з непоширення  інфекцій. В 2017 році  очікується допомога Альянсу на суму більше 12 мільйонів гривень.

Кошти міжнародних організацій, що надійдуть до медустанов та фондів, вкрай необхідні, адже ВІЛ-інфекції та вірусний гепатит стають дуже поширеними недугами серед молоді та осіб, що перебувають в групі ризику. Однак Міжнародний  благодійний фонд зацікавлений і у місцевому співфінансуванні програм.

У травні 2017 року запрацював проект  з розширення доступу  до ефективного  лікування вірусного гепатиту С.

 

 

 

 

" " " "