Рейдерству – бій.

1775

5 днів тому в Україні стартувала загальнодержавна кампанія зі створення так званих аграрних антирейдерських штабів. Збірна спецорганів слідкуватиме за тим, аби ніхто не зазіхав на чужі чорноземи. Хмельниччина винятком не стала. Зважаючи на те, що регіон аграрний, наш антирейдерський штаб уже приступив до роботи.

Антирейдерський штаб на базі ОДА створили як скрізь – 10 серпня. Його мета захистити аграріїв від спроб самочинного захоплення землі чи крадіжки врожаю.

До штабу увійшли керівники управлінь юстиції, прокуратури, поліції. Орган контролю прийматиме повідомлення про порушення земельних прав. Будь-хто може звернутися за допомогою. Як в область – так і на місцях. При штабі створені мобільні групи, котрі надаватимуть юридичну підтримку по селах.

В управлінні національної поліції в Хмельницькій області вже зафіксовано кілька фактів порушення земельних прав. Всі відомості про них в обов’язковому порядку занесено до ЄРДР.

Фермери кажуть, створення штабу допоможе їм у роботі. Рейдери будуть боятися покарання, а, відтак, не лізтимуть до чужої землі.

Тож, шановні краяни, якщо маєте факти самовільного захоплення чорнозему – не зволікайте – звертайтеся до самого штабу та до мобільних груп, котрі вже завтра поїдуть Хмельниччиною. Старт – з Дунаєвецького району.

 

" " " "