Розмаїття винограду  у Книжківцях.

1516

Велике захоплення. Житель Книжковець  вирощує понад  70 сортів винограду. Розпочалось  вирощування цієї культури із кількох саджанців. Зараз у виноградаря є постійні покупці  та бажання розширювати  територію культури.

Понад 6 соток цього виноградника займають найрізноманітніші сорти. На це жителю мікрорайону Хмельницького знадобилося понад 7 років та чималі зусилля.

Соковиті ягоди, виплекані сонцем  та працьовитими руками пана Михайла, так і напрошуються на дегустацію. А почалося все із кількох кущиків з півдня країни, котрі  придбав виноградар.

Саджанці нових сортів пан Михайло купляє лише у перевірених постачальників. Після цвітіння обприскування хімічними препаратами припиняє, тому його продукцію можна вживати, не побоюючись про шкоду для здоров’я. Частує ягодами сусідів та знайомих, а також продає . Та, каже, займається виноградною лозою не для прибутку,  а для душі.

У догляді за кущами допомагає дружина та донька, каже  чоловік. Виноградар постійно шукає нові сорти та планує розширювати площу.

Цьогоріч грона тягнули на своєрідний рекорд, каже Михайло Мотика. Окремі  кетяги сягали більше, ніж два кілограми.

 

" " " "