Розумне зростання Хмельниччини та розвиток територій. Підсумки тижня .

1396

Розумне зростання Хмельниччини та розвиток територій. Цього тижня  вперше в Хмельницькому відбувся форум регіонального розвитку. Захід пройшов  в рамках реформи децентралізації влади. Більше сотні представників об’єднаних територіальних громад краю мали змогу послухати та задати запитання провідним українським та європейським експертам.

«Розумна економіка Хмельниччини», «Розумна освіта», «Розумний простір», та «Розумний розвиток людського потенціалу і залучення інвестицій». Саме ці чотири платформи  стали ключовими при проведенні форуму регіонального розвитку.  Перший за ліком зібрав більше сотні представників об’єднаних громад Хмельниччини та близько двох десятків  як українських, так і закордонних експертів. Вони декілька годин навчалися – як розвивати вже існуючу громаду.

Окрім українських експертів були і гості із Європейського союзу. Вони зазначають, саме нові об’єднанні територіальні громади мають великі шанси знайти інвестора, котрий буде вкладати кошти у малий та середній  бізнес на території ОТГ. А це, в свою чергу, відкриватиме нові можливості.

Гості із європейського союзу поділилися основними принципами, робота за якими зможе привести іноземного інвестора в громаду.

Розумний простір – це ще одна платформа,  над якою працювали під час проведення форуму.  Як збільшити грошові надходження  за рахунок наявних в громаді ресурсів – розповідали  ті, хто цей шлях уже пройшов.

Стати соціокультурним центром – таке завдання покладене на школи, які знаходяться в об’єднаних територіальних громадах. Спікери переконують, потрібно відходити від звичної освіти.

Наразі в області діє 33 ОТГ. До кінця року буде створено ще шість. Корисними навчання стануть для тих, хто цей шлях тільки починатиме.

Такого роду заходи організатори планують  проводити і надалі. Згодом кількцість учасників збільшать.

 

" " " "