Рятувальники закликали громадян дотримуватись правил безпеки під час відпочинку на воді

1141

Сумна статистика свідчить про збільшення випадків загибелі людей на водних об’єктах області з початком купального сезону. З початку 2017 року на водних об’єктах Хмельниччини загинули 34  особи. Лише у липні було виявлено тіла шістьох, причина їх смерті наразі встановлюється. Аби уникнути надалі ймовірних небезпечних ситуацій на воді, рятувальники Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області здійснили рейд щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Городоцького району.

Хмельницькі рятувальники провели рейд на водних об’єктах Городоцького району. Фахівці рятувальної справи пояснили громадянам важливість дотримання правил безпеки, розповіли, що під час відпочинку на воді забороняється розпивати спиртні напої, адже людина у нетверезому стані не може чітко скоординувати власні дії, що може призвести до біди. Нагадали відпочивальникам про те, що купатись варто тільки у спеціально відведених місцях.

Окремо рятувальники звернулися до батьків, які відпочивали поблизу водойми разом з дітьми. Надзвичайники наголосили на необхідності постійного контролю за дітлахами, оскільки дитяча поведінка є непередбачуваною, а під час купання на водоймах це особливо небезпечно. До того ж, не можна дітворі дозволяти самостійно ходити до озера чи річки, особливо, якщо дитина не вміє плавати. Для того, щоб відпочивальники краще запам’ятали слова рятувальників, їм вручили листівки з правилами безпеки.

 

 

 

 

 

" " " "