В Хмельницькій області – п’ятимільйонний борг по зарплаті  .

1220

Хоча не великий, але ріст всіх показників економіки. Питання соціально-економічного  розвитку області за перше півріччя підготовка до нового навчального року та забезпечення жителів  області мінімальною заробітною  платою стали головними на засіданні колегії Хмельницької обласної державної адміністрації. Разом із тим, в області існує непроста ситуація із заборгованістю по зарплаті.

За підсумками цього півріччя наша області посідає 16 місце в загальноукраїнському рейтингу щодо виплати мінімальної заробітної плати. Це на кілька позицій вище, ніж було раніше. Окрім цього, за даними департаменту соціального розвитку, в області зросла кількість фізичних осіб підприємців, навіть попри те, що велика частина з них була змушена закритися.  Але є і невтішні результати – в першу чергу із заборгованості по зарплаті.

Були обговорені питання щодо економічної ситуації в краї. Загальне число всіх промислових підприємств, які працюють на теренах області, коливається в районі тисячі восьмисот.  Але, незважаючи на непросту ситуацію в країні, Хмельниччині вдалося збільшити кількість виготовлення та продажу різноманітної продукції.

Як відомо, в Україні і в області вже доволі тривалий період часу діє реформа освіти. За словами начальника профільного департаменту, цього року на кілька десятків  освітніх закладів чекає закриття та пониження освітнього ступеня.

 

" " " "