Рятувальники нагадують правила використання піротехнічних виробів

664

 Традиційно, у грудні українські крамниці наповнюються новорічною атрибутикою, зокрема – піротехнічними виробами. Яскраві обгортки та передсвятковий настрій спонукають громадян купувати численні петарди, салюти та феєрверки. Проте трапляється так, що замість очікуваних веселощів, людина може отримати травми. Хмельницькі рятувальники закликають людей дотримуватись правил експлуатації піротехнічних засобів та не псувати собі свята.

 Щороку десятки українців страждають від травм, отриманих від невмілого або необережного користування всілякими запальними розвагами. І хоч останні роки новорічна канонада салютів уже не така популярна, та чимало українців люблять пошуміти, хоча б у новорічну ніч. Хмельницькі надзвичайники закликають людей дотримуватись правил експлуатації піротехнічних засобів.

 Тому, щоб уникнути нещасних випадків та травмування, необхідно купувати лише сертифіковану піротехніку. До кожного засобу у продавця обов’язково має бути інструкція, а на продукції має бути зазначена дата виготовлення та термін придатності. Забороняється запускати петарди, феєрверки, ракети з балконів чи у закритих приміщеннях. Запускати феєрверки слід на відстані не менше ніж 100 метрів від будинків та інших об’єктів.

 До будь-якого піротехнічного виробу підходьте мінімум через дві хвилини після закінчення його роботи. А до багатозарядних краще не наближатися ще довше. Якщо салют не спрацював, не підходьте до нього близько 10 хвилин, оскільки існує велика вірогідність запізнілого вибуху. Дотримуйтесь правил і застосування піротехнічних засобів принесе вам радість та не заподіє шкоди.

" " " "