Село Давидківці стало ще на крок ближче до Хмельницької міської громади

Процес інтеграції двох громад розпочався понад рік тому

1897

На позачерговій, 36-ій, сесії Хмельницької міської ради, що відбулася вчора у Хмельницькому, депутатами була надана згода на добровільне приєднання територіальної громади села  Давидківці до Хмельницької ОТГ. Про це, зокрема, йдеться у повідомленні на сайті Хмельницької міської ради.

Цьому об’єднанню передувала копітка і доволі тривала робота в обох громадах.  І в тій, і в іншій громаді відбулися обговорення, в результаті яких люди висловились за інтеграцію. Представники Хмельницької міськради брали участь у сесіях Давидковецької сільради. Ті, у свою чергу, теж навідувались до своїх хмельницьких колег.

Читайте також: Голова ОТГ, яку на Хмельниччині зловили на хабарі, вже на волі

Ми дуже довго, не те щоб вагалися, дуже довго зважували на скільки це потрібно. Можу сказати, що це місту вигідно і це вигідно так само селу Давидківці”, – сказав на сесії Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Він також наголосив, що результати такої інтеграції не  можуть бути швидкими, це довгострокова програма, яка сприятиме розвитку економіки, будівництву нових об’єктів інфрастуктури, містобудування.

Водночас хмельницький градоначальник зауважив, що не може стовідсотково поручитися, що цей задум буде реалізовано. Адже з наступного року можуть почати примусово об’єднувати громади.

“І Хмельницький може бути «одружений» не по вигоді, а через нав’язування і політичні мотиви, як нам це зараз хочуть зробити“, – зауважив мер.

" " " "