У Хмельницькому впіймали на гарячому хабарника з Міноборони

Чиновник з Міністерства оборони зі своїми подільниками налагодив схему одержання "відкатів" з підприємців, які обслуговують військову інфраструктуру

2573

У вівторок, 24 грудня,  впіймали на хабарах керівника одного з відділів структурного підрозділу Міноборони, розташованого у Хмельницькому, йдеться у повідомленні Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Військовий чиновник, разом зі своїми спільниками, налагодив прибуткову схему одержання “відкатів” за виграші у тендерах. Зокрема, за перемогу в тендері на постачання природного газу він зажадав із підприємства-постачальника 80 тисяч гривень. Гроші підприємливий військослужбовець сам не брав, а посилав за ними свого спільника.

Читайте також: У Хмельницькому будівництво гуртожитків для військових вийшло на фінішну пряму

Але й це ще не все. Тендери-тендерами, а підприємливий чоловік не упускав жодної можливості підзаробити ще якусь “копійку”.  Так він узяв ще 40 тисяч гривень за сприяння у наданні відстрочки від призову до війська. Мовляв, за ці гроші він мав “домовитися”  з одним із районних військових комісарів про відстрочку від служби в армії.

Обидва ці факти були задокументовані слідством, а гроші, які узяв хабарник – знайдені у нього при обшуках. Причому слідчі проводили обшук у нього в робочому кабінеті, дома та в його автомобілі. В ході обшуків були вилучені документи, які підтверджують вчинений злочин, а також гроші, які він одержав за свої “послуги”.

Найближчим часом мають обрати йому запобіжний захід та пред’явити обвинувачення. Та вже зараз очевидно, що, замість приємних передноворічних клопотів, ласий до грошей посадовець отримав на свою голову інший клопіт.

" " " "