Сесійний тиждень на Хмельниччині. Підсумки тижня.

1273

Сесійний тиждень на Хмельниччині. Днями і обласні і міські депутати збирались на чергові сесії. Традиційно обговорювали нагальні проблеми краю. На сесії обласної ради обговорювали результати виконання програм про довкілля, протидію тероризму та боротьбу з хворобами. Також намагались сформувати чітку програму дій для Хмельницького аеропорту. Міські ж депутати  в основному змінювали цьогорічний бюджет та перерозподіляли кошти з додаткових надходжень. Які рішення приймали депутати та яких змін чекати подолянам розкаже Вікторія земба.

Цього тижня відбулись сесії в обласній та в міській радах. Депутати вчергове зібрались аби обговорити нагальні проблеми, підсумувати пророблену роботу та обговорити завдання на найближче майбутнє. Так, на сесії обласної ради заслухали результати виконання програм про довкілля, протидію тероризму та боротьбу з хворобами. Минулоріч програми з енергоефективності, протидії туберкульозу та тероризму були завершені, та прозвітувати викликали керівників відомств. Депутатів зацікавило, як в умовах війни та проявів сепаратизму реагує служба безпеки області.

Злоякісні утворення – біда теперішнього часу, від якої помирають не лише дорослі, а й діти. Обласна програма боротьби  з онкохворобами частково фінансується за кошти місцевих бюджетів, проте дороговартісних ліків всіх не вистачає. Як каже головний онколог,  дорослі, що борються з цією недугою забезпечені  препаратами лише частково.

Не краща ситуація в області із автошляхами – їх хаотичний ремонт викликає здивування не лише в автомобілістів, а й в депутатів. Тому до керівника служби автомобільних доріг в сесійній залі прозвучало декілька питань. Петро Гнидюк каже,  на всі ями Хмельниччини не вистачає коштів та засобів.

Більше командної роботи – менше контролю та звинувачень. Так голова обласної ради пропонує працювати  обранцям Хмельниччини. Щоб діяльність була продуктивною, варто ходити на засідання комісій, каже Михайло Загородний.

Депутати прийняли  зміни до програми фінансової підтримки комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький». Хоча перед цим  дві політичні  фракції у сесійній залі висловили позицію про неголосування за питання, оскільки розвитку летовища не бачать. А на сесії міської ради основним питанням були зміни до цьогорічного бюджету. Депутати перерозподілили додаткові кошти – а це більше 165 мільйонів гривень.

Обговорили, вже не вперше, і придбання тролейбусів на автономному ходу. На закупівлю транспорту виділено майже 35 мільйонів гривень. Передбачалось, що за ці кошти місто закупить 4 тролейбуси з автономним ходом. Але очільник КП «Електротранс» Віктор Паламарчук запропрнував змінити формулювання проекту і забрати з тексту визначення «з автономним ходом» та конкретизацію кількості тролейбусів.

Як зазначив Віктор Паламарчук, таким чином міська влада себе перестрахує, адже в разі неспроможності мерії придбати дуобуси, не доведеться скликати позачергову сесію, аби вносити зміни. Крім того, чималу суму коштів виділили і на освіту. До 1-го вересня у навчальних закладах планують оновити кухонне обладнання та меблі, продовжать замінювати вікна. Та обновиться не лише матеріальна база, а й педагогічний склад кількох навчальних закладів. Більше ніж десятку хмельницьких директорів та завідувачам садочків не продовжать контракт.

Виділили з міської казни і кошти на квартири для АТОвців. 2 мільйони гривень підуть в першу чергу на придбання житла для інвалідів АТО.

 

" " " "