У Летичеві 17-річний юнак втопився поруч із рятувальною комунальною службою. Підсумки тижня .

1572

У Летичеві 17-річний юнак втопився поруч із рятувальною комунальною службою. Підліток пішов на дно буквально за 20 метрів від будиночку рятувальників. Його намагалися спасти друзі – спільними зусиллями їм навіть вдалося витягнути потопельника із води. Лише після їхньої операції з порятунку нагодився рятувальник. Першу допомогу надав, утім, зробив це запізно. Юнак помер до приїзду швидкої. ДСНС-івці обласного управління почали бити на сполох. Кажуть, цей кричущий випадок трапився через бездіяльність місцевої влади. У чому вона полягає та що треба зробити, аби не допустити біди?

Про те, що на річці Вовк поруч посту комунальної служби рятувальників топиться підліток дснсівці, кажуть, дізнались запізно. Близько 17-ої їх повідомили медики, котрих викликали люди. Лишень отримали виклик – одразу кинулись на місце пригоди.

Дснс-ий підрозділ до рятування хлопця насправді залучатися й не мав. Контроль даної території – обов’язок комунальної рятувальної служби на воді. Вона діє при Летичівській ОТГ далеко не перший день. Очільник структури переконує, даний прикрий випадок стався не з вини його підлеглих, хлопець втопився з власної необережності – купався там, де заборонено. Не заперечує, так роблять всі – і жителі, і гості районного центру.

Відсутність офіційного місця для купання, насправді – одна із головних причин загибелі підлітка, кажуть дснсівці. Люди пірнають де-інде, тому і топляться.

До речі, для того, аби на річці Вовк відкрити офіційний пляж Летичівській ОТГ багато коштів не знадобиться. Після того, як офіційно визначать місце, яке тут, кажуть дснсівці, є, слід обстежити дно, гарно його почистити, встановити інформаційний стенд, буї і змусити комунальний рятувальний підрозділ працювати. Усе необхідне – катер, водолазне спорядження тощо в них є – немає бажання. І дещо бракує людей. Наразі на місці чергує один рятувальник, а це – недостатньо, переконують в державній службі надзвичайних ситуацій краю.

Якщо б навіть молодь полізла у воду, за присутності рятувальника на місці у випадку екстренної ситуації можна було б зреагувати швидше і, можливо, врятувати життя. Хоча у даному конкретному випадку говорити про це, на жаль, запізно. Керівництво Летичівської ОТГ його називає трагічним уроком.

В ОТГ кажуть, перше, що зроблять, аби трагедія не повторилася – приймуть відповідні кадрові рішення щодо керівництва комунального рятувального підрозділу. Обов’язково візьмуться й за впорядкування офіційного місця відпочинку на воді. З дислокацією вже визначились. Принаймні в цьому запевняють самі рятувальники.

Що ж стосується рішення сесії щодо відведення даного місця під пляж, то воно також не забариться, кажуть у ОТГ.

На жаль, коли процес підготовки, по суті одного, але основоположного папірця завершиться в ОТГ говорити не беруться.

Дснсівці кажуть, сподіваються на те, що в Летичівській ОТГ зрештою і правда візьмуться за голову. Адже, останнім часом не одна громада, убезпечуючи любителів покупатися, піднатужилася і відкрила офіційний пляж. Якщо кілька років тому, на Хмельниччині таких було близько 5-ти, то сьогодні маємо вже 13-ть.

Сподіватимемося, що влада Летичівської ОТГ трагічний урок засвоїла і пляж на річці Вовк стане на Хмельниччині офіційно п’ятнадцятим.

 

" " " "