Що необхідно готувати на новорічний стіл, аби цілий рік був вдалим?

817

Назміну Щуру приходить Металевий Бик. І кожна господиня починає до дрібниць продумувати новорічне меню. Головне, щоб було корисно, смачно і потішило друзів та близьких. Наші журналісти вирішили допомогти корисними порадами у підготовці святкувань. І, заодно, поцікавились – в яку суму обійдеться приготування новорічних страв.

Новий Рік вже незабаром. І кожна господиня починає складати святкове меню. 2021-ий – Рік Металевого Бика. Він приходить на зміну Щуру. Відтак, на святковому столі буде доречна сирна нарізка. Це буде жестом поваги до року, що минає. Ціни на сир на хмельницьких ринках стартують від 110 гривень. Не потрібно забувати, що Бик травоїдний. Тому потрібно закупити овочів та фруктів. Фрукти можна просто нарізати, а от із овочів приготувати легкі салати. Огірки та помідори здорожчали – коштують від 48 гривень, а от перець вже 90 гривень за кілограм.

Не варто нехтувати свіжою та запашною зеленю. Кріп, петрушка, салат, кінза, базилік – ціни дозволяють обрати всього потроху.

Риба і морепродукти урізноманітнять звичні страви. Та пам’ятайте – не потрібно вишукувати незрозумілі та складні рецепти. Готуйте як завжди, простота – синонім новорічного столу у 2021 році.

Бутерброди вже за доброю традицією можуть бути з ікрою.

Є і дешевші варіанти – скумбрія, окунь, хек та минтай. Все в межах 100 гривень за кілограм. Цього буде цілком достатньо для родини. Ба більше, продавці обіцяють стримати ціну.

Також цього року рекомендують відмовитися від напівфабрикатів та яловичини. Альтернативою у 2021-у буде кролик, качка та курятина. Остання – найекономніший варіант. І приготувати із неї можна чимало простих та корисних страв.

Крила, гомілки, стегна залишаться у тій самій ціні. А от філейка індика та курки може зрости на пару гривень до новорічних свят.

Цього року незамінними стануть гриби. Звісно, вони не зможуть бути основною стравою, але доповнять святковий стіл. З ними можна приготувати жульєн, запечену картоплю та зрази.

" " " "