Скарга на скарзі: споживачі краю все активніше нарікають на послуги ЖКГ.

915

Краяни все активніше нарікають на послуги ЖКГ. Минулоріч до Держпродспоживслужби із скаргами на комунальників надійшла левова частка звернень від споживачів. Дещо менше їх стосується якості непродовольчих товарів. На продукти харчування хмельничани майже не скаржаться, адже, в основному, констатують у Держпродспоживслужбі, прострочені чи неякісні хліб, молоко чи ковбасу в магазинах одразу міняють чи повертають кошти.

556 скарг. Саме стільки разів краяни зверталися до відділу захисту споживачів впродовж 2018-го. Розглянути не вдалося лише одну – її перенесли на рік поточний. У Держпродспоживслужбі не  заперечують, оперативність дещо втрачається. Наголошують, винні не вони, а законодавство, котре зобов’язує кожну перевірку погоджувати із Міністерством.

В Держпродспоживслужбі додають, якщо міністерське погодження отримають із запізненням, заяву ніхто не проігнорує – вона обов’язково буде розглянута.

За допомогою Держпродспоживслужби впродовж 2018-го скривдженим споживачам повернули близько 145 тисяч гривень. Чимало товарів поміняли чи поремонтували. В основному це стосується непродовольчої групи. Заяви щодо неякісної побутової техніки та одягу трапляються чи не найчастіше. Більше нарікань у краян – хіба що на послуги – житлово-комунальні.

А, от, на продукти краяни майже не скаржаться. Прострочені або неякісні молоко, хліб, ковбасу в магазинах одразу замінюють або повертають кошти. Прикрі випадки трапляються, але, вони скоріше не правило, а виняток із правил.

 

" " " "