Собак та котів безкоштовно щеплюватимуть від сказу

    1558

    З наступного тижня у Хмельницькому проведуть безкоштовне щеплення тварин від сказу. У Хмельницькій ветлікарні кажуть, ситуація із захворюванням на сказ стабільна. За останні місяці випадків зараження не виявили. Та щеплення потрібно проводити щорічно. Такі норми прописані і в “Правилах утримання домашніх тварин”.

    З 17 липня у Хмельницькому почнуть щеплювати собак та тварин від сказу. Процедура безкоштовна. Спеціалісти ветеринарної лікарні згідно графіку об’їжджатимуть кожний мікрорайон міста, щоб убезпечити не тільки тварин, а й людей від тяжкої хвороби.

    Про точні адреси місця, де будуть проводити щеплення повідомлятимуть за допомогою об’яв. Інформаційні листи з місцем та часом вакцинації розмістять на будинках у всіх мікрорайонах.

    Ветеринари просять із відповідальністю поставитись до цієї процедури. Кілька хвилин на вакцинацію допоможуть вашій тваринці бути здоровою, ба більше – вберегти її та ваше життя. Адже сказ – страшна хвороба. Вона вражає нервову систему і закінчується, як правило, смертельним результатом. В основному сказом заражаються від собак. Трохи нижчий показник частоти зараження у лисиць та котів. Також сказом можна заразитись від гризунів та навіть їжаків. Захворювання людей в основному пов’язані з пізнім зверненням укушених за медичною допомогою, з порушенням режиму під час щеплень або курсу лікування.

     Окрім сказу домашні улюбленці можуть переносити ще ряд інфекційних захворювань небезпечних для людей. Це і глисти, токсоплазмоз – особливо небезпечний для вагітний жінок, оскільки може спровокувати збої у фізичному розвитку малюка ще в утробі. Крім цього коти та собаки переносять стригучий лишай, яким люди так само можуть заразитись. Тому, лікарі радять завчасно потурбуватися про безпеку своїх домашніх улюбленців. Не ризикуйте здоров’ям і життям свого домашнього улюбленця, не піддавайте небезпеці себе і своїх близьких – проводьте вакцинацію тварин вчасно!

     

     

    " " " "