«Соловей співає» – документальну стрічку про мову презентували у Хмельницькому.

1008

У Хмельницькому показали документальний фільм про мову. Стрічка «Соловей співає» вже знайома глядачам не лише в Україні, а й за кордоном. Як кажуть автори,  вона орієнтована на російськомовне населення. На  зйомки та дослідження пішло понад три роки.

Документальне кіно «Соловей співає» вже побачили у більш ніж ста містах та містечках країни. Автори почали працювати над проєктом у 2014 році – коли розпочалась війна на сході країни. Та знищувати націю ворог почав ще раніше, каже продюсерка стрічки. Цей фільм вона називає ґрунтовним дослідженням, адже над ним працювали історики.

Це вже друга творча робота творчої команди Лесі Воронюк. Прохання про показ кіно до молодіжної ради надійшло від хмельничан.

У фільмі немає закадрового тексту – глядач лише може співставити різні точки зору та самому зробити висновки.

На прем’єру завітало багато молоді, військовослужбовці, пересічні жителі.

Фільм уже побував і за кордоном – його побачили у Великобританії, ізраїлі, США та Білорусі. Остання у стрічці стала прикладом того,  що мова є важливим фактором національної безпеки та цілісності країни.  Тому автори намагались  розвіяти міф про  фразу «Какая разніца?». З великим успіхом покази пройшли у Луганській та Донецькій областях.

 

" " " "