Соціальний центр для дітей та молоді з особливими потребами з’явився у Хмельницькому.

2962

Безкоштовна реабілітація. У Хмельницькому розпочинає роботу Соціальний центр святого Миколая Чудотворця для дітей та молоді з особливими потребами. Тут дітям від трьох років аж до повноліття допомагатимуть впоратися із різними нозологіями. Зокрема працюватиме у центрі і психолог, і фізреабілітолог, і логопед. Хто може звернутися за допомогою і як її надаватимуть – дивіться у сюжеті.

Тренажер багатофункціональний, тому й має чимало карабінів, аби дитяче тіло могло приймати різні положення. Відповідно і розвиватися. Власне для цього призначені і всі інші знаряддя у цій кімнаті: дошка Євмінова, м’ячі для реабілітації, доріжки здоров’я і так званий сухий басейн.

Одночасно у цій кімнаті зможуть виходжувати трьох-п’ятьох дітей. Втім, сам центр зможе приймати набагато більше дітлахів із особливими потребами. Зараз батьки якраз збирають документи, необхідні для реабілітації тут.

Крім реабілітолога окремо працюватиме масажист, для цього вже обладнали спеціальний кабінет. Так само як і для логопеда й психолога. А ще у центрі діятиме соляна кімната, де дітей лікуватимуть від проблем дихальної системи й алергій. Допомогти всім дітям не зможуть, тож зосередилися на трьох нозологіях: ДЦП, синдромі Дауна й аутизмі. Бо й збудований і обладнаний центр за благодійні кошти.

Працюватиме центр з 9-ої до 18-ої, та намагатимуться підлаштуватися до індивідуальних обставин родини. На перших клієнтів чекають вже за тиждень.

" " " "