Спецрепортаж . Агрохолдинг «Мрія» закінчує посівну.

1238

Весняно-польові роботи в повному розпалі. Цьогоріч Агрохолдинг «Мрія» запланував відвести під посівні площі близько ста тисяч гектарів землі. Найбільшу ставку тут роблять озимі та ярі   зернові культури. Та попри це- на полях виробничого кластеру «Поділля» збільшили і площі цукрового буряка.

Хоча  цьогорічна весна  була ранньою проте в поле вийшли пізно, через примхи природи.  Тому плани аграріїв змістилися  майже на три тижні. Завершити весь комплекс робіт планують ближче до кінця травня. Тішать озимі   культури, котрі перезимували добре.

Коли початок весни був з дощами, то далі у більшості регіонів України в тому числі на Хмельниччині  спостерігалася посушлива та вітряна погода. А, це за словами аграріїв не сприяє якісним сходам  сільськогосподарських культур. Саме через це агрономи «Мрії» вивішили впровадити нову тактику посіву.

Агрохолдинг «Мрія» завжди йде  в ногу з часом. Тому тільки цього року на поля компанії виїхало двадцять дві одиниці нової сільськогосподарської техніки. Придбали трактори, оприскувачі, причіпне обладнання. Також однією із інновацій є придбання літаючого безпілотного апарату.

Основна перевага цього апарату перед квадрокоптером – висока роздільна якість зйомки та тривалість роботи, яка вимірюється годинами та сотнями гектарів.

Наступний інноваційний крок – запуск лабораторії із дослідженням ґрунтів. Це дозволить ефективно застосовувати мінеральні добрива, засоби захисту рослин для досягнення бажаних  врожаїв.

" " " "