У Хмельницькій облраді відкрили виставку фотографій депутаток

2530

«Жіночі обличчя нової історії України». У Хмельницькій облраді відкрили виставку фотографій депутаток, що очолюють міжфракційні групи у своїх радах. Ці світлини вже побачив Кам’янець-Подільський, тепер протягом двох тижнів їх експонуватимуть в облраді. Роблять це, аби кожен, хто проходить повз, звернув увагу, як мало жінок представлено у виборчих органах краю.

Наталія Кирилюк – очільниця однієї із восьми міжфракційних груп «Рівні можливості» в нашій області.  Разом із ще п’ятьма жінками-депутатками працює у Ізяславській районній раді. Каже, участь в такій групі важлива, адже так жінки змогли потрапити у президію і тепер беруть безпосередню участь у прийнятті рішень.

І це тоді, як фактично всі депутатки належать до різних політичних сил. Пані Наталія переконана, жінки милосердніші, і частіше допомагають соціально незахищеним верствам.

Ізяславська міжфракційна група існує вже кілька років. Прослідковується тенденція, що такі об’єднання функціонують переважно на півночі та в центрі краю: дві в Хмельницькому та по одній у Славуті, Нетішині, Полонному, Летичеві, Шепетівці.

Незабаром, очікують, міжфракційні об’єднання можуть з’явитися в інших населених пунктах, зокрема у Волочиську.

 

" " " "