Старокостянтинів потопає у квітах

2302

Сотні клумб, цілі алеї квітів, затишні сквери та чисті вулиці. Це не мрія, яку можна побачити у містечку західної Європи, а реальність, яку втілили у Старокостянтинові. Так, минулого року у місті над Случем звели пам’ятник великому Кобзарю, а навколо поета оживили його ж твори. Цього року населений пункт потопає у квітах. На території всього райцентру облаштували сотні клумб та висадили тисячі троянд, а окрім того, взялися за реконструкцію центрального парку.

Це – сквер Шевченка у Старокостянтинові. Тут – затишно та чисто, а у самому центрі відпочинкової зони височіє великий Кобзар. Пам’ятник українському поету – нетиповий, бо ж Тарас Шевченко постав молодим, без бороди та традиційної шапки. Звели монумент минулого року, а навколо письменника оживили його ж твори.

А окрім того, у Старокостянтинові взялися за оновлення центрального парку. Незабаром його буде не впізнати. Територію скверу повністю реконструюють і містяни отримають місце, у якому кожний знайде собі відпочинок. Там мають бути дитячі майданчики, фонтани, спортивна зона, ротонда для молодят та навіть амфітеатр.

Та не парками єдиними. У Старокостянтинові дбають про благоустрій загалом. Аби показати, як саме, міський голова Микола Мельничук погодився особисто нас познайомити з містом. Перше, що здивувало, – затишні сквери та чисті вулиці, сотні клумб та цілі алеї квітів. По суті мрію, яку можна побачити у будь-якому містечку західної Європи, взялися втілювати у Старокостянтинові. Розпочали з центральних вулиць, а далі, каже мер, дійдуть і до віддалених.

Таке розмаїття квітів – справжня гордість Старокостянтинова і фактично одна з його візитівок. А тому, каже міський голова Микола Мельничук, живу красу потрібно не просто охороняти, а й примножувати.

Квіткова краса милуватиме око аж до самісіньких морозів, каже міський голова.  У своїх словах Микола Мельничук ні крапельки не сумнівається, бо ж старокостянтинівці люблять своє місто, а відтак бережуть.

Такого результату, каже мер міста, самому досягнути було б нереально. Тільки спільні зусилля міської влади, комунальних підприємств та самих жителів перетворили Старокостянтинів у справжнє європейське містечко.

Відтак, запевняє Микола Мельничук, Старокостянтинову бути економічно розвинутим, екологічно чистим та туристичним, бо ж багате містечко не тільки промислово, а й має безцінну культурну та історичну спадщину. Таким надбанням, каже мер, гріх не користуватися. Тому й щодня Старокостянтинів стає цікавішим як для гостей, так і для самих старокостянтинівців.

 

" " " "