«Стоп! Торгівлі людьми»

1109

Розпізнай небезпеку вчасно. Для хмельницьких школярів патрульні та активісти «Есперо» влаштували квест «Стоп! Торгівлі людьми». Інформаційний захід поділили на кілька етапів: від стіни протесту та повчальних відеороликів до опитування та ситуативних завдань. Насправді, переможців квесту не визначали, головна мета, аби діти навчилися розпізнавати небезпеку вчасно.

Відтиском долоні та мовчазним «стоп» Даніїл Ваховський висловлює свій протест на стіні. Сьогодні хлопчик разом з однокласниками виступає проти торгівлі людьми.

Аби сучасна молодь не стала чиїмось товаром, патрульні та активісти «Есперо» влаштували квест «Стоп! Торгівлі людьми». Інформаційний захід поділили на кілька етапів: від стіни протесту та повчальних відеороликів до опитування та ситуативних завдань.

Учасниками квесту стали школярі другої гімназії. Насправді, кажуть організатори, учнівську молодь обрали невипадково, адже саме вони у зоні підвищеної небезпеки.

А ось небезпека може чатувати скрізь: як на вулиці, так і у соцмережах. Тому, як-то кажуть, потрібно не розвішувати вуха, а критично мислити.

Так тільки у 2017-му на заробітки виїхало більше дев’ятиста тисяч українців, а за роки української незалежності майже чверть мільйона постраждали від торгівлі людьми. До слова, схеми експлуатації практично у всіх випадках – однакові.

А відтак розпізнавати небезпеку потрібно вчасно і головне – не соромитися проблеми та вміти звернутися по допомогу.

 

" " " "