Хмельницька посадовиця ОДА, яку обвинувачують в отриманні хабаря за усиновлення, повернеться на посаду

Таке рішення ухвалив Хмельницький міськрайонний суд

671

Влітку начальниці Служби у справах дітей Хмельницької обласної державної адміністрації вручили підозру за одержання неправомірної вигоди ( ч. 3 ст. 369-2 КК  України). Її обвинувачують в отриманні хабаря у сумі пꞌять тисяч доларів, які вона вимагала за сприяння у справі усиновлення дитини. Високопосадовиця обіцяла  вплинути на керівництво щодо одержання акту обстеження житлових умов та посприяти  висновку про доцільність усиновлення та відповідності його інтересам дитини, повідомляє «Незалежний громадський портал» з посиланням на ухвалу Хмельницького міськрайонного суду.

Начальницю було відсторонено від посади ще 15 липня. Однак термін дії цієї ухвали уже закінчився, а ось  продовжувати термін відсторення підозрюваної від займаної посади, за новим клопотанням прокурора, суд відмовився. Адже, на думку суддів, у новому клопотанні  доводи прокурора були формальними та не обґрунтованими належним чином. Крім того, існування ризику, на який посилався прокурор було побудовано у формі припущень.

 

Також у суді зауважили, що посадовиця тривалий час немає джерела доходу. Тому подальше її відсторонення від посади обмежить конституційне право на працю (ст. 43 Конститтуції України).

Також підозрюваній полегшено міру запобіжного заходу. Замість цілодобового домашнього арешту, вона відбуватиме нічний домашній арешт. Згідно, з новим обмеженням жінці заборонено з 23 години попереднього дня до 7 години наступного дня залишати власну оселю.

Нагадаємо, що хмельницьку високопосадовицю було викрито при отриманні неправомірної вигоди

" " " "