На Хмельниччині стартував І кінофестиваль

Урочисте відкриття І Хмельницького кінофестивалю відбулося вчора, 10 вересня, у Кам’янці-Подільському

1296

Фестиваль триватиме протягом 10−12 вересня. Його мета популяризувати українське кіно та підтримати молодих діячів у сфері кінематографії і розвиток кіноіндустрії в Україні. Крім того, ще одним завданням фестивалю є популяризувати унікальні локації Хмельниччини та зацікавити ними як українську, так і світову кінематографічну спільноту, повідомляють у Хмельницькій ОДА.

Червоною доріжкою фестивалю пройшли відомі українські актори, продюсери, сценаристи та режисери, Крім того на захід прибула голова Держкіно Марина Кудерчук.

Для участі у кінофестивалі було подано 170 робіт. З них відібрали 15 короткометражок, 5 повнометражних фільмів та 9 фільмів, що зняті на території Хмельниччині. Одна з робіт йшла позаконкурсом.  Також, у рамках фестивалю, відбувся допремꞌєрний показ художнього фільму «UNBRIDLED» режисера Андрія Зайця.

Події фестивалю відбуватимуться у Хмельницькому та Кам’янці-Подільському. Конкурсну програму фестивалю оцінюватиме професійне журі.  Крім того, у межах фестивалю проведуть зустрічі з діячами української кіноіндустрії, панельні дискусії та презентації. Крім того, будуть проведені воркшопи від режисерів та сценаристів, продюсерів та акторів.

Вхід на всі заходи фестивалю вільний

" " " "