Інспектори з паркування працюють на вулицях Хмельницького

В обласному центрі почав свою роботу відділ з паркування, який створено при управлінні транспорту та зв’язку Хмельницької міської ради

472

Наразі на вулицях працюють 2 інспектори, що обрані на конкурсній основі. Планують , що з часом, їх кількість збільшиться. Почали свою роботу інспектори з центральних вулиць міста. Адже, як правило, там найбільше порушень, до того ж часто, припарковані неправильно, автомобілі блокують рух громадського транспорту, повідомляє ХМ- ІНСАЙД.

Кожен з працівників має планшет для фіксації порушень, нагрудну камеру та мініпринтер для друку повідомлень. Спочатку порушення фіксуватимуть на планшет, потім роздруковуватимуть повідомлення, яке залишатимуть на склі авто. Після цього за місцем реєстрації транспортного засобу направлятимуть постанову.

Водій, просканувавши QR-код на повідомленні, зможе побачити фото порушення та сплатити штраф. Це можна зробити через банк. Водіям-порушникам слід врахувати той факт, що, оплачуючи штраф, протягом 10 днів, можна сплатити лише 50% суми, а ось, по закінченню терміну, виконавча служба змусить заплатити вдвічі більше.

До 1 вересня, інспектори з паркування проводитимуть лише профілактичну роботу та залишатимуть водіям- порушникам попередження . А ось після цього терміну, в процес роботи могтимуть підключити ще й автоевакуатори.

" " " "