На Хмельниччині, в рамках програми «Велике будівництво», ремонтують дорогу до однієї з історичних перлин області

Йдеться про ділянку дороги загального користування місцевого значення О230607 Міцівці — Морозів км 2+900 — км 10+200

547

Ця ділянка автошляху досить важлива для розвитку туризму, адже  веде до села Маліївці, де розташовано садибу графа Орловського з палацом 18 століття, біля якого є чудовий парк із штучним водоспадом. Раніше там був дитячий  санаторій. Але цьогоріч  у приміщенні садиби створили  Малієвецький обласний історико− культурний музей.

За проведення ремонту на даній ділянці відповідає  підрядна організаці ТОВ «СТЛ+М», а вартість виконання робіт становить понад 41 млн. гривень. Ремонт проведуть на ділянці протяжністю 7,3 км, повідомляють у Хмельницькій ОДА.

Підготовчі роботи уже почалися та проводяться у дві зміни. Підрядник працює цілодобово. Наразі вже викорчувано середні чагарники, зроблено фрезування асфальтного покриття фрезою та загрейдеровано з додаванням нового матеріалу. Роботи виконані на ділянці протяжністю 3 км. Також тут планують відремонтувати та влаштувати 36 м труб, 2,4 км водоскидних споруд та 81 м поздовжніх дренажів.

Ще заплановано здійснити посилення дорожнього одягу. Це зроблять за допомогою щебенево-піщаної суміші. Крім того, влаштують вирівнюючий шар покриття із асфальтобетонної суміші (1625,5 т) та верхній шар покриття товщиною 5 см, ґрунтові з’їзди з щебеневим та асфальтобетонним покриттям.

Подбають і про зручності для пасажирів. Зокрема,  влаштують кишені для зупинки автобусів та 2 посадкових майданчики. Крім того, облаштують доріжки та тротуари.Також встановлять  дорожні знаки напрямні пластикові стовпчики та барꞌєрну огорожу.

Відновлення цієї дороги, за словами голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія, досить важливе не лише для подолян, а й для усіх туристів, які відвідують Хмельниччину. Тому аби популяризувати Хмельниччину та розвинути туристичний потенціал краю необхідно розвивати і дорожню інфраструктури та створювати комфортний доїзд до туристичних перлин краю.

" " " "